Dag 11: Graceland

 

Vandaag moesten we rond 10 uur bij Graceland zijn, was ongeveer 20 minuten rijden van ons hotel. Eerst wat gezocht om te ontbijten het werd Subway konden niet veel anders vinden.

Bij Graceland aangekomen parkeerde we op het terrein dit kosten 10 dollar, we liepen naar de ingang en daar kregen we onze tickets. Had via de site kaartjes besteld. We kregen een audiotour en mochten in de bus stappen die ons naar de overkant van de weg bracht. We mochten naar binnen en daar kon je eetkamer, junglekamer, keuken, bar enz. zien. Den en daarna ging je naar buiten waar je de paarden zag en het kantoor. Vervolgens kwam je in een gebouw waar een hoop gouden platen hingen en awards. Ook zag je verschillende kleding die hij in de film had gedragen en tijdens optreden. We liepen ook nog langs de graven van de familie en Elvis. We kwamen ook nog langs herdenkingsstukken van de 35 ste sterfdag van Elvis er stonden er ook uit Holland en België.

Weer met de bus naar de overkant en daar bekeken we de auto collectie van Elvis, Vliegtuig Lisa Marie naar zijn dochter genoemd. Vervolgens alle winkeltjes afgelopen en vingerhoedjes gekocht.

We zijn naar het centrum gereden en daar zijn we gaan lunchen bij Huey’s  echt een aanrader. Ik had een French dip en die was echt een 9 waard. We lieten wat rond en zijn bij Bealestreet geweest, dat is niet echt geweldig misschien s 'avonds maar voor ons was het niet zo dat we terug wilden. Om half vijf naar Peabody hotel gelopen om naar de eenden te gaan kijken, om vijf uur gaan ze vanuit de fontein naar boven. Dit gebeurd met muziek en een rode loper en vervolgens gaan ze in de lift naar boven naar hun nachtverblijf.

IMG_2251

IMG_2253

IMG_2256

IMG_2262

IMG_2275

IMG_2282IMG_2321

IMG_2283

Eenmaal weer buiten zijn we nog een rondje gaan doen met de trolley door het centrum en langs het water. Om half zeven de uit de parkeergarage gehaald en richting hotel gegaan. We hadden niet zo’n zin in eten, zijn daarom maar wat bij de target gaan halen. En op de kamer lekker zitten smullen en daarna gaan slapen.

IMG_2329

IMG_2333

4 opmerkingen:

  1. Als je in Memphis bent is Graceland toch echt een "must see".
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's van Graceland. Het is best indrukwekkend om te zien he? Nog veel plezier de laatste dagen en alvast een goede reis naar huis.

    Groetjes,
    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het zeker. En het speciale gevoel dat ik er bij heb en had.

      Verwijderen