Dag 3: Disney Fantasy

 

Vandaag was de dag waar we ons al anderhalf jaar op hebben verheugd, we mogen gaan cruisen op de Fantasy. Om zeven uur waren we wakker, maar opgestaan en gaan ontbijten. Na het ontbijt hadden we nog tijd genoeg om alles gered te maken voordat we opgehaald zouden worden door de shuttlebus. Om tien uur zaten we braaf onder te wachten, om half elf kwamen ze eindelijk. Bleek dat de shuttlebus die ons zou ophalen een flatband had, we zagen hem later ook echt staan langs de weg. Wij hadden gekozen voor travelynx, is goedkoper als Disney en kwamen ons ophalen bij het hotel.

Hoe verder we richting Cocoa beach kwamen hoe donkerder de lucht werd, zag er niet goed uit voor deze dag. Eerst mensen afgezet bij Carnival Dream ook dit is een groot schip maar minder mooi, misschien is dat niet zo maar wij zijn voor beoordeeld. We werden netje afgezet bij de Disney terminal en daar werden de koffers overgenomen door iemand die voor Disney werkt. We liepen naar het hek en moesten onze paspoorten en check-in laten zien, we mochten binnen ook al was onze tijd half een. Eerst door de douane en we konden meteen doorlopen om in te checken, dit ging allemaal vlot. We kregen een boarding pas met nummer 21 en ze waren bij 7 maar voor we het wisten mochten we aan boord.

IMG_1614

IMG_1615

IMG_1624

We zijn het schip gaan verkennen overal deuren geopend die niet open stonden, maar niemand vindt dat een probleem. Deze foto’s komen later als we gratis wifi hebben. Maar kan wel vertellen hoe het schip op ons overkwam voor het eerst. Heel modern voor Disney, het knusse van de kleinere schepen was er niet op dat moment. Nu denk ik daar al anders over omdat de sfeer er zeker wel is voor ons.

Rond de klok van half twee gingen we lunchen bij Cabanas dit is een buffet, keuze genoeg en mijn eerste chickentenders op en Patrick een hamburger. Hier kan je ook buiten eten maar dat liet het weer niet toe het kwam er met bakken uit vallen.

IMG_1688

We zijn na de lunch naar onze stateroom gegaan we hebben een stateroom op verdieping 2 nummer 2528. We hebben het gevoel dat de kamer groter is dan op de andere schepen maar dat is blijkbaar toch niet het geval. We hebben een splitbathroom, dit houdt in dat we een hok hebben met een toilet en de ander met een klein badje zeker voor een man van over de twee meter. de kamer ziet er geweldig uit en nieuw natuurlijk. En ons kado was ook nieuw een mooie rugtas en Chip & Dale knabbels.

IMG_1652

Koffers uitgepakt voor de komende dagen zodat ik dat later niet meer hoef te doen. Onze stateroomhost ontmoet aardige man. Om vier uur was de safteydrill, inmiddels was het droog geworden en drukkend warm. Was blij dat het over was, loop liever rond als ik het warm heb als dat ik stil moet staan. Alles wordt gecontroleerd met computers vroeger moest je nummer afgeroepen worden.

IMG_1653

IMG_1656

IMG_1657

Om half vijf begon de Sail Away Party, deze kon gewoon buiten gehouden worden omdat de zon inmiddels hoog aan de hemel stond. dat maakt het begin van je cruisevakantie toch een stuk leuker. En als de hoorn dan zijn deuntje blaast is het echt begonnen, om vijf uur precies vertrekt het schip.

IMG_1662

IMG_1667

Een nieuwigheid op het schip is become a detecive, je krijgt dan een kaart waar mee je op verschillende plaatsen op het schip schilderijen kunt activeren. Dan krijg je een cleu over wie de dader. Is wel leuk om te doen en zeker voor kinderen, maar grootte kinderen vinden het ook leuk.

Om kwart over zes begon de eerste show in de Walt Disney Theater de show heette Fatansy come true. Was een nieuwe show met mooie effecten en een goochelaar deed vast een stuk van zijn show. Was wel lachen vooral omdat de kinderen op het podium heel bijdehand waren. Ook Brent Davies de cruisedirector stelde zich voor, voor ons is het een oude bekende wij hebben hem nu voor de derde keer en hij is gewoon heel goed. Er mogen geen foto’s gemaakt worden in het theater.

IMG_1642 

IMG_1643

Na de show shoppingtime, weer verschillende dingen gekocht van Chip & Dale. We waren te laat voor het eten, we aten in Enchanted Garden. We hadden tafel 999, Patrick zei al de hele tijd die is er niet en dat was ook zo. Wij mochten naar een speciale desk en daar werd onze serveerster gehaald en dat was Leasa die hadden we special aangevraagd. Haar hadden we ook op de Transatlantic en dat klikte heel goed, heb nog regelmatig via facebook contact met haar. Even geknuffeld en daarna werden we naar de tafel gebracht, we zitten lekker samen. We namen vooraf een tomatensoep en Pat iets van vis, hoofdgerecht een prime steak voor Patrick en ik nam varkens medaillon. En het toetje was chocoladetaartje voor beide, daarna afscheid genomen van Leasa en door naar de show Match Your Mate in the Tube. Deze show houdt in dat ze drie getrouwde stellen vragen stellen over ondeugende dingen. Of dit leuk is hangt natuurlijk af van de antwoorden.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, dat ziet er goed uit zeg! En dat detectivespel lijkt dit kind ook wel wat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is leuk om te doen en om te zien hoe ze dat gedaan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen